CS | SK

Kategorie

Zprávy o stavu sněhu

Kateřina Smutná je česká a bývalá rakouská běžkyně na lyžích. Věnuje se zejména dálkovým běhům, ale dříve svých nejlepších výsledků dosahovala ve sprintech a výborně si vedla i v distančních závodech. V současnosti je členkou týmu Santander a po více než deseti letech oblékne dres v českých barvách.

V roce 2002 byla Kateřina Smutná zařazena do reprezentačního družstva po bok Kateřiny Neumannové. O rok později se však díky neshodám s tehdejším reprezentačním trenérem Frühaufem a vedením svazu rozhodla odejít do Rakouska. Za Rakousko startovala na dvou olympijských hrách a zúčastnila se také několika světových šampionátů. Nejlepšími výsledky pro ni byla dvě čtvrtá místa ze sprintů v Kanadě. Návrat Kateřiny Smutné do Česka je spojen s příchodem jejího partnera a trenéra Radima Dudy k české ženské reprezentaci. 

V současnosti se Kateřina Smutná věnuje především dálkovým běhům, ve kterých se probojovala až na světovou špičku. V loňském roce dokonce ovládla prestižní seriál závodů Ski Classics, vyhrála Jizerskou padesátku a italskou Marcialongu. Letos triumfovala na slavném Vasově běhu.

V nadcházející sezóně objede Kateřina Smutná několik závodů Světového poháru a plánuje také účast na Mistrovství světa v klasickém lyžování. Přejeme jí mnoho úspěchů!

SPORTICUS.CZ podporuje Kateřinu Smutnou

- výživové doplňky ENERVIT

- vosky, doplňky a oblečení SWIX